Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Kuntayhtymän ympäristö- ja hiilineutraalisuus 2021-2035
Yhtymähallituksen asettama työryhmä piti järjestäytymiskokouksen viime perjantaina ja sopi kevään kokousajankohdista. Työryhmän määräaika on syyskuun loppuun ja ryhmän sihteeri on lukion rehtori. Lisätietoja antaa työryhmän puheenjohtaja kuntayhtymäjohtaja puh. 0409008450.

Novida jatkaa hybridimallilla
Noudatamme sairaanhoitopiirin suositusta ja jatkamme opetusta hybridimallilla helmikuun loppuun saakka. Mahdollisista muutoksista ilmoitamme viipymättä, viimeistään talvilomaviikolla. Lisätietoja antaa johtoryhmä ja rehtorit.

Esimiesorganisaation kehittäminen
Laajennettu johtoryhmä kokoontui perjantaina miettimään Novidan lähiesimiestyön kehittämistä. Taustalla on esimiesten työn kuormittavuus ja ajankäyttöön liittyvät ongelmat. Lisätietoja antaa johtoryhmä.

Kuntavaalit ja ammatillinen koulutus
Kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 18. huhtikuuta. Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry nostaa ammatillisen koulutuksen yhdeksi kuntavaalien tärkeistä asioista. AMKE pyysi puolueita lähettämään heille videoita puolueen ammatillisen koulutuksen tavoitteista. Pyyntöön vastanneiden puolueiden videot voi katsoa osoitteesta https://www.amke.fi/ajankohtaista/kuntavaalit.html

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Oppivelvollisuuslaki ja toimeenpanon tukitoimet
Opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Mika Tammilehdon esitys oppivelvollisuuslaki ja toimenpanon tukitoimet Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n tilaisuudessa.

Oppivelvollisuuden laajentamisesta löytyy lisätietoja Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen sivuilta sekä KT:n 3. yleiskirjeestä. Tämän viikon torstaina pidetään OLO- oikeus laadukkaaseen ohjaukseen starttipalaveri, jossa kehitetään erityisesti juuri oppivelvollisuusiän nousemiseen liittyvää ohjausta. Torstaina iltapäivällä pidetään myös ensimmäinen yhteystyöpalaveri asiaan liittyen Uudenkaupungin, Liedon ja Loimaan sivistysjohtajien sekä Novidan rehtoreiden kanssa. Lisätietoja antavat rehtorit.

Koordinoiva erityisopettaja

Mia Raitanen aloitti Novidassa Loimaalla koordinoivan erityisopettajan tehtävässä.

Päälliköt tiedottavat

Kiinteistöjä koskevat vikailmoitukset Loimaalla ja Uudessakaupungissa
Kaikki kiinteistöä ja siivousta koskevat huoltopyynnöt tulee jatkossa tehdä novida.fi etusivulla olevan painikkeen kautta. Poikkeuksena ainoastaan akuutit tilanteet, jolloin huoltopyyntö tehdään aina soittamalla. Painike löytyy aivan etusivun lopusta (kuva alla). Lisätietoja antaa kiinteistöpäällikkö Ari Kylä-Kause puh.  044 723 0125.

Suunnitelma kylien elinvoimaisuuden vahvistamiseksi
Liedon, Auran, Marttilan ja Paimion alueella on käynnistynyt kolme kuukautta kestävä esiselvitys, jonka tavoitteena on luoda tilannekuva reuna-alueiden osaamisesta, vapaista liiketiloista ja palveluiden tarpeesta. Novida on mukana kartoituksessa ja suunnittelemassa laajempaa kylien elinvoimaisuutta kehittävää hankekokonaisuutta. Lue lisää tästä. Lisätietoja antaa laatupäällikkö Anne Mähönen puh. 044 771 4890.

Yleisiä tiedotteita

Käyntikorttien tilaus
Tarvitsetko työssäsi Novidan käyntikorttia? Ovatko edelliset jo loppumaisillaan? Tee tilaus 16.2. mennessä alla olevalla lomakkeella. Lisätietoja antaa Marko Merikanto puh. 040 900 1339.
Tilaa käyntikortit tästä.

Taitaja-semifinaalit käytiin viikolla 5
Viime viikolla käytiin valtakunnallisesti tiukkaa kisaa Taitaja-semifinaaleissa. Koronatilanteesta johtuen semit kisattiin tänä vuonna omissa oppilaitoksissa, näin myös Novidassa.

Tiistaina 2.2. kauneudenhoitoala sekä lähihoitajat kilpailivat oman alansa tehtävien parissa. Keskiviikkona paineen alla olivat asiakaspalvelun ja myynnin, talonrakennuksen, putkiasennuksen, kuljetuslogistiikan ja ajoneuvotekniikan osaajat. Myös kokkiopiskelijat antoivat taidonnäytteensä keskiviikkona. Torstaina liekeissä olivat puolestaan sähköasennuksen taitajat.

Jäämme jännittämään lopullisia ja virallisia tuloksia. Järjestelyt aiheuttivat tavallista enemmän päänvaivaa ja tuomarointi poikkesi hyvinkin paljon alojen välillä.

Kiitos kaikille mukana olleille!