Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Yhtymähallitus päätti

  • merkitsi tyhy-kyselyn yhteenvedon , tulosten käsittelyn Novidassa ja kuntayhtymässä sekä työsuojelutoimikunnan ehdotukset tietoonsa saatetuksi ja päätti, että kuntayhtymässä tullaan johdon toimesta yhteistyössä henkilökunnan kanssa toteuttamaan vuoden 2022 aikana toimenpiteitä, jotka edistävät yleistä työhyvinvointia, toimenkuvien päivittämistä, epäasialliseen kohteluun puuttumista ja henkilökunnan ja opiskelijoiden turvallisuutta
  • merkitsi tietoonsa saatetuksi tilinpäätösarvion vuodesta 2021
  • päätti valita Turuntien piha-alueen saneerauksen urakoitsijaksi Maanrakennusliike Pauli Peiponen Oy:n (pääurakoitsija), Loimaan HT-Asennus Oy:n ja AA-Lux Oy:n
  • myöntää täyttöluvan 1.8.2022 alkaen koulutussihteerin toistaiseksi olevaan palvelussuhteeseen
  • myöntää täyttöluvan 14.3.2022 alkaen laitoshuoltajan osa-aikaiseen palvelussuhteeseen toistaiseksi

Ukrainan tilanteen vaikutus Novidaan
Viime torstai oli Euroopan musta päivä. Venäjä aloitti laajat sotatoimet Ukrainassa. Novidassa opiskelee useita ukrainalaisia ja venäläisiä opiskelijoita. Johtoryhmä kokoontuu tänään maanantaina ylimääräiseen kokoukseen päättämään, kuinka voimme tukea ukrainalaisia opiskelijoitamme ja heidän läheisiä tässä hirveässä tilanteessa. Meidän ei myöskään tule syyllistää sotatoimista venäläisiä opiskelijoitamme, joilla ei ole osaa eikä arpaa maansa johdon järkyttäviin päätöksiin. Kenenkään ei tule kohdistaa vihaa tai vihapuheita heitä kohtaan. Opetushallitus on julkaissut ohjeita varhaiskasvatukselle, kouluille ja oppilaitoksille Ukrainan kriisin käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa. Ohjeisiin voi tutustua osoitteessa:
https://www.oph.fi/fi/uutiset/2022/ohjeita-varhaiskasvatukselle-kouluille-ja-oppilaitoksille-ukrainan-kriisin-kasittelyyn

Yhteishaku
Käynnistyi 22.2 ja päättyy 22.3. Yhteishaussa voi hakea samalla lomakkeella ammatillisiin perustutkintoihin, lukioihin, vaativan erityisen tuen perusteella järjestettävään ammatilliseen koulutukseen, tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen, työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan TELMA-koulutukseen ja kansanopistojen oppivelvolliselle tarkoitettuihin vapaan sivistystyön linjoille. Hakija voi esittää 1-7 hakutoivetta. Hakija valitaan ylimpään hakutoiveeseen, johon hänen menestyksensä riittää.
Yhteishaussa otetaan käyttöön myös uudet valintaperusteet ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen. Ammatilliseen koulutukseen hakeva ei saa enää pisteitä työkokemuksesta, eivätkä lukion suorittaneet voi enää hakea ammatilliseen koulutukseen yhteishaun kautta. Perusopetuksessa äidinkielen ja matematiikan yksilöllistetyn oppimäärän opiskelleiden opiskelijavalinta tehdään jatkossa harkintaan perustuvan valinnan kautta. Näille hakijoille ei siis enää lasketa valintapisteitä, vaan koulutuksen järjestäjä arvioi erikseen jokaisen hakijan valinnan. Jaossa on 86 200 paikkaa, joista muutama sata Novidassa.

Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Tarkastuslautakunta kokoontui 24.2.2022
Käsiteltäviä asioita olivat mm:
– yleiskuva kuntayhtymän johtamis- ja ohjausjärjestelmästä sekä eri toiminnoista, organisaatiouudistukset
– strategian tavoitteet ja toteutuminen kuntayhtymässä ja konsernissa
– omistajaohjauksen ja konserniohjauksen valvonta, järjestäminen ja toimivuus.
Tarkastuslautakunta kuunteli kuntayhtymäjohtajan ja talous- ja hallintojohtajan selvitykset.

Yleisiä tiedotteita

Taitaja-semifiinaaleista jatkoon päässeet Novidan kilpailijat
Taitaja2022-semifinaalit on kilpailtu oppilaitoksissa ympäri Suomen. Selvillä on, ketkä kilpailijoista jatkavat matkaansa kohti Porin finaalia, jotka järjestetään 16.-19.5.2022. Novidasta semifinaaleihin osallistui 26 kilpailijaa. Finaaliin lunastivat paikkansa seuraavat opiskelijat:

Angelika Niit, kauneudenhoito, Loimaa

Onni Lehtonen, sähköasennus, Lieto

Elina Tapio, lähihoitaja, Loimaa

Lisäksi Uudenkaupungin toimipaikasta finaaliin pääsivät:

Joona Saloma ja Miro Virtanen, kuljetuslogistiikka. Kuva seuraavassa viikkotiedotteessa.

Novidalaiset toivottavat kaikille kilpailijoille onnea ja menestystä finaaliin!

Laskiaistiistain ohjelmaa Loimaalla
Novidassa Loimaalla vietetään liukasta laskiaista ti 1.3.22 Kauhanojan hyppyrimäen juurella. Hämeentien tuutorit ovat järjestäneet opiskelijoille hauskan laskiaistapahtuman. Linja-autokyyti ilmoittautuneille lähtee Myllykyläntien parkkipaikalta ti 1.3.22 klo 12 ja paluu viimeistään klo 15.30. Turuntieltä kyyti lähtee klo 12.30 ja paluu viimeistään klo 15.30.

OHJELMASSA (säävaraus):
• pulkkamäki
• itse tuunatuilla vempeleillä mäenlaskua, sarjat: yksilö ja ryhmä
• saappaanheittokilpailu, sarjat koko 38 saapas ja koko 43 saapas
• umpihankikonttausviesti, kerää neljän hengen viestijoukkue
• makkaranpaistoa
• rekiajelua
• lumiveistoskilpailu
• norsupalloilua

Varaudu hyviin, vettä pitäviin jalkineisiin ja vaatteisiin!
Lisätietoja antaa pirkko-liisa.marttila@novida.fi

Kuvia ja tapahtumia

Hius19Lo:n hyväntuulinen Ystävänpäiväposeeraus