Paikkakunnat

  • Uusikaupunki / Loimaa / Lieto

Työllistyminen

Elintarvikkeiden valmistaja työskentelee valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä elintarviketuotantolaitoksissa tai elintarviketeollisuudessa tai elintarvikeliikkeiden myynti- ja esittelytehtävissä.

Tutkinnon rakenne

Elintarviketuotannossa toimiminen (pakollinen tutkinnon osa)
• omavalvonta
• laatu
• työturvallisuus
• vastuullisuus
• pesu- ja puhdistustoiminnot
• elintarvikealaan perehtyminen
• tuotteen valmistus, pakkaus ja varastointi
Elintarvikealan kunnossapito (pakollinen tutkinnon osa)
• elintarvikeprosessit
• koneet ja laitteet
• huoltotoimenpiteet
Yhteiset aineet
• matematiikka, kemia ja fysiikka, tietotekniikka
• äidinkieli, englanti, ruotsi
• työyhteisössä toimiminen, yritystoiminta ym.
Tutustumiskäyntejä alan työpaikkoihin.
Valinnaiset tutkinnon osat, esimerkiksi
• kalatuotteiden valmistus
• kasvis-, marja- ja hedelmätuotteiden valmistus
• elintarvikkeiden myymälätoiminnot
• elintarvikkeiden pakkaustoiminnot
• varastointi- ja lähettämötoiminnot
• monikulttuurillisuus elintarvikealalla
• ilmastovastuullinen toiminta

Voit suorittaa koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia.

Elintarvikealan perustutkinto, ePerusteet

Kustannukset

Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta.

Lisätietoja

opinto-ohjaaja Heidi Yli-Kaila
heidi.yli-kaila@novida.fi, 040 631 5823

opettaja Sanna Järvinen
sanna.jarvinen@novida.fi, 040 351 9592

Photo woman working at ice cream factory conveyor

Elintarvikkeiden valmistaja toimii luotettavasti, vastuullisesti ja oma-aloitteisesti ja työyhteisössään yhteistyökykyisesti ja asiakaspalveluhenkisesti. Hän suunnittelee omaa työtään ja tulkitsee ohjeita. Hän ottaa vastuun omista töistään, arvioi omaa työsuoritustaan ja kehittää ammattitaitoaan.

Opinnot suoritetaan oppisopimuksella elintarvikealan tuotantolaitoksessa. Opinnot kestävät noin kaksi vuotta. Osaamista hankit opintojen aikana oppimalla omalla työpaikalla sekä noin kerran kuukaudessa lähipäivinä oppilaitoksessa Uudessakaupungissa.

Lähipäivinä opiskellaan elintarvikealan teoriaa sekä tutustutaan eri raaka-aineiden ominaisuuksiin ja niiden hyödyntämiseen teollisuudessa.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Opinnot voi aloittaa joustavasti oman aikataulun mukaan.