Opiskele ammatti

Ammattioppilaitoksessa opiskeleminen on monimuotoista ja aivan erilaista kuin opiskeleminen peruskoulussa. Nyt tähtäimessä on oikea ammatti ja työpaikka!

Suurin osa oppimisesta tapahtuu itse tekemällä ja kokeilemalla. Yhteys työelämään on vahvasti mukana koko opintojen ajan. Kaikissa tutkinnoissa vietät ainakin puoli vuotta opiskeluajastasi työelämässä oppien ja näyttöjä suorittaen.

Tarjoamme sinulle myös mielenkiintoisia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen ulkomaan työssäoppimisjaksojen kautta.

AMK-opintoja perustutkinto-opintojen aikana

Voit opiskella Novidassa amk-opintoja jo perustutkinto-opintojesi aikana. Lue lisää Väyläopinnoista.

Mitä hyötyä amk-opinnoista on?

  • Pääset kokeilemaan, millaista opiskelu korkeakoulussa on ja mitä taitoja se vaatii.
  • Voit sisällyttää opinnot sekä toisen asteen tutkintoon että ammattikorkeakoulututkintoon ja nopeuttaa valmistumistasi.
  • Saat paremmat valmiudet pärjätä amk-pääsykokeessa sekä amk-opinnoissa.

Miten amk-opintoja voi opiskella?

  • Tutustu ammattikorkeakoulujen tarjontaan ja lue opintojaksojen kurssikuvaukset ennen ilmoittautumista. Voit etsiä kiinnostavia avoimen ammattikorkeakoulun kursseja kaikista ammattikorkeakouluista. Valitse mielellään verkkokursseina toteutettavia kursseja.
  • Kun olet löytänyt mielenkiintoisen kurssin, ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi ja selvitä, saatko sisällytettyä opinnot osaksi ammatillisen perustutkinnon opintojasi.
  • Ilmoittaudu opintoihin avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Jos kurssi on maksullinen, maksa kurssi ensin itse. Toimita kuitti maksusta opinto-ohjaajalle, niin oppilaitos maksaa sinulle ilmoittautumismaksun takaisin.

Tukea amk-opintoihin

  • Voit hyödyntää opinnoissasi etäopiskelupiste Pointin tai Hubin tiloja.
  • Pointissa on viikottain paikalla ohjausresurssi, jolta voit kysyä neuvoja amk-opintojen suorittamiseen. Ohjausresurssin läsnäoloaikana on mahdollisuus käyttää Novidan tietokoneita. Ohjausresurssin läsnäoloajat näet varauskalenterista.

Novidassa voit opiskella seuraaviin ammatteihin