Paikkakunnat

  • Lieto (hyötyajoneuvomekaanikko)
  • Loimaa (Myllykyläntie)
  • Uusikaupunki

Kenelle

Asiakaspalveluhenkisille, autotekniikasta ja mekaniikasta kiinnostuneille hakijoille.

Työllistyminen

Tutkinnosta valmistunut työllistyy autokorjaamoiden ajoneuvoasentajaksi, työpaikkaohjaajaksi ja korjaamoiden työnvastaanottoon. Alalta valmistuneella on myös mahdollisuudet toimia alan yrittäjänä. Opetus antaa pätevyyden suorittaa yleisiä ajoneuvoasentajan töitä.

Tutkinnon rakenne

  • Ammatilliset aineet 145 osp
  • Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Ajoneuvoalan perustutkinto, ePerusteet

Kustannukset

Opiskelija vastaa opiskelumateriaalikustannuksista (haalarit, turvakengät + muut suojavarusteet, lisenssimaksut, oppikirjat)

1.1.2021 jälkeen peruskoulunsa päättäneille opiskelu on maksutonta.

Lisätietoja

koulutuspäälliköt
Loimaa: riitta.maki@novida.fi tai puh. 040 614 8833
Uusikaupunki: pauli.karihtala@novida.fi

opinto-ohjaajat
Loimaa: sari.jalonen@novida.fi tai puh. 040 900 1587
Uusikaupunki: pasi.junttanen@novida.fi tai puh. 044 088 6342

Ajoneuvoasentaja

Automekaanikko osaa määrittää yleisimpien henkilöautotyyppien alusta- ja hallintalaitteiden viat, suorittaa niiden moottorin, mekaanisen vaihteiston ja voimansiirron vianmäärityksiä, huoltoja sekä korjauksia.

Opintojen jälkeen voi erikoistua esimerkiksi raskaaseen ajoneuvokalustoon, dieseltekniikkaan, autoelektroniikkaan, autokorikorjaukseen ja vesikulkuneuvojen huolto- ja korjaustehtäviin.

Ajoneuvoalan toimintaympäristö on kansainvälistymässä ja verkostoitumassa. Asiakaslähtöisyys ja palvelun laadun merkitys korostuvat kaikissa tehtävissä. Edellytyksinä ovat alan monipuolinen osaaminen, teknisten taitojen soveltaminen sekä hyvät asiakaspalvelu ja yhteistyötaidot. Haasteina ovat uuden tekniikan jatkuva seuraaminen, ja kestävän kehityksen periaatteiden soveltaminen materiaalien käytössä.