Paikkakunnat

  • Uusikaupunki

Työllistyminen

Elintarvikkeiden valmistaja työskentelee valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä elintarviketuotantolaitoksissa tai elintarviketeollisuudessa tai elintarvikeliikkeiden myynti- ja esittelytehtävissä.

Tutkinnon rakenne

Elintarviketuotannossa toimiminen (pakollinen tutkinnon osa)
• omavalvonta
• laatu
• työturvallisuus
• vastuullisuus
• pesu- ja puhdistustoiminnot
• elintarvikealaan perehtyminen
• tuotteen valmistus, pakkaus ja varastointi
Elintarvikealan kunnossapito (pakollinen tutkinnon osa)
• elintarvikeprosessit
• koneet ja laitteet
• huoltotoimenpiteet
Yhteiset aineet
• matematiikka, kemia ja fysiikka, tietotekniikka
• äidinkieli, englanti, ruotsi
• työyhteisössä toimiminen, yritystoiminta ym.
Tutustumiskäyntejä alan työpaikkoihin.
Valinnaiset tutkinnon osat, esimerkiksi
• kalatuotteiden valmistus
• kasvis-, marja- ja hedelmätuotteiden valmistus
• elintarvikkeiden myymälätoiminnot
• elintarvikkeiden pakkaustoiminnot
• varastointi- ja lähettämötoiminnot
• monikulttuurillisuus elintarvikealalla
• ilmastovastuullinen toiminta

Elintarvikealan perustutkinto, ePerusteet

Kustannukset

1.1.2021 jälkeen peruskoulunsa päättäneille opiskelu on maksutonta.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Heini Leván
heini.levan@novida.fi, puh. 044 733 6613

Koulutuspäällikkö Suvi Laurikkala
suvi.laurikkala@novida.fi, 050 376 1046

Elintarvikkeiden valmistaja toimii luotettavasti, vastuullisesti ja oma-aloitteisesti ja työyhteisössään yhteistyökykyisesti ja asiakaspalveluhenkisesti. Hän suunnittelee omaa työtään ja tulkitsee ohjeita. Hän ottaa vastuun omista töistään, arvioi omaa työsuoritustaan ja kehittää ammattitaitoaan.

Ensimmäinen vuosi opiskellaan pääasiassa Novidassa. Toinen ja kolmas vuosi opiskellaan pääasiassa elintarvikealan tuotantolaitoksissa ja kauppojen elintarvikeosastoilla.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Voit suorittaa tutkinnon myös oppisopimuskoulutuksena.