Paikkakunnat

  • Loimaa (Myllykyläntie)

Kenelle

Kosmetologin  opinnot ovat oikea valinta silloin, jos pidät työskentelystä ihmisten kanssa ja olet kiinnostunut kauneudesta ja hyvinvoinnista ja haluat opiskella aidossa työympäristössä (kauneushoitola) käytännönläheisesti, nautit käsillä tekemisestä. Viihdyt erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten parissa. Olet sosiaalinen, empaattinen ja keskustelemisen sekä kuuntelemisen taidot omaava. Ryhmä- sekä yksilötyöskentelytaidotkin ovat osa sinua. Olet halukas opiskelemaan perinteisillä sekä uusilla tekniikoilla teoriaa sekä käytännön harjoitteita. Haluat saavuttaa kattavan pohjan kauneudenhoidon moniosaajaksi.

Työllistyminen

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto avaa mahdollisuudet moniin työtehtäviin: itsenäisenä yrittäjänä, kuin kevytyrittäjänä Suomessa ja maailmalla. Toisen palveluksessa kauneussalongeissa, kylpylöissä, kouluttajina ja esittelijöinä kauneudenhoitoalan maahantuontiyrityksissä, kosmetiikkamyymälöissä maalla ja merellä. Yrittäjyys on mahdollista aloittaa jo opintojen aikana.

Tutkinnon rakenne

Pakolliset tutkinnon osat
– Myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla 15 osp
– Jalka- ja käsihoitopalvelut, 20 osp
– Kasvohoitopalvelut, 35 osp

Valinnaiset tutkinnon osat
– Ehostuspalvelut, 15 osp
– Vartalonhoitopalvelut, 20 osp
– Kylpylähoitopalvelut, 15 osp
– Hius- ja kauneudenhoidon neuvontapalvelut, 25 osp

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, ePerusteet

Kustannukset

Opiskelija hankkii itse työvälineet ja oppikirjat, oppilaitos kustantaa työasun sekä avustaa jalkinerahalla.

1.1.2021 jälkeen peruskoulunsa päättäneille opiskelu on maksutonta.

Lisätietoja

opinto-ohjaaja
sari.jalonen@novida.fi tai puh. 040 900 1587

koulutuspäällikkö
satu.kaurala@novida.fi tai puh. 044 090 1214

Kosmetologi edistää ja ylläpitää ihon ja kehon kauneutta sekä terveyttä. Hän suunnittelee, toteuttaa, myy ja markkinoi asiakkaalle erilaisia hoitoja ja ehostuksia. Työ vaatii lisäksi hyvän fyysisen kunnon ylläpitoa ja motorisia taitoja sekä värien erottelukykyä. Kauneushoitolatyöskentely on ajoittain työasennoiltaan staattista, jolloin mm. selkä, niska ja kädet voivat kuormittua.

Kosmetiikkaneuvojat osaavat ohjata ja neuvoa asiakkaita ihon ja hiusten hoidossa sekä tuotteiden käytössä. Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät tavaratalojen, laivojen ja lentokenttien kosmetiikkaosastoilla, apteekeissa tai maahantuojien myynti- ja koulutustehtävissä. Kosmetiikkaneuvojat toimivat yleensä työntekijöinä, mutta voivat toimia myös yrittäjinä.

Meillä opiskelet ammattitaitoisten opettajien ja mukavan henkilökunnan kanssa viihtyisässä ympäristössä.

Opiskelumuodot

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Oppilaitoksessa voi opiskella

iltaopiskeluna (seuraavat opinnot alkavat 2.9.2024). Koulutuksessa opiskellaan ma, ti ja ke-iltaisin klo 16.30–20.30. Asiakaspalveluiltoina kesto klo 21 asti. Hakuehtona 18-vuoden ikä. Lue lisää kosmetologi iltaopiskelusta tästä linkistä.päiväopetuksena (aloitus joka 2. vuosi, seuraavat opinnot alkavat syksyllä 2025).