Paikkakunnat
- Loimaa
- Uusikaupunki
Kenelle
Ruoan valmistuksesta ja asiakaspalvelusta kiinnostuneille.
Työllistyminen
Työpaikkoja voivat olla kahvilat, henkilöstöravintolat, ravintolat, cateringalan yritykset, suurkeittiöt ja juhla- ja pitopalveluyritykset sekä lasti- ja matkustajalaivat.
Tutkinnon rakenne
- pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osp)
- kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa (lounasruokien valmistus 40 osp ja annosruokien valmistus 25 osp)
- valinnaisia tutkinnon osia 60 osp mm. tilaus- ja juhlaruokien valmistus, suurkeittiön ruokatuotanto ja á la carte -ruoanvalmistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ePerusteet
Lisätietoja
koulutuspäälliköt:
Loimaa: satu.kaurala@novida.fi tai puh. 044 090 1214
Uusikaupunki: suvi.laurikkala@novida.fi tai puh. 050 376 1046
Opinto-ohjaajat:
Loimaa: sari.jalonen@novida.fi tai puh. 040 900 1587
Uusikaupunki: pasi.junttanen@novida.fi tai puh. 044 088 6342

Kokkina osaat toimia ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä erilaisissa toimipaikoissa. Kokki palvelee suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita ja pystyy toimimaan eri liikeideoilla toimivissa yrityksissä ja toimipaikoissa majoitus- ja ravitsemispalvelutehtävissä.
Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erikoisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain. Lisäksi kokki hallitsee kansallisen ruokakulttuurin sekä tuntee muiden maiden ruokakulttuureja.