Urheilulinja

Urheilulinjalla voit yhdistää tehokkaan valmentautumisen ja lukio-opiskelun

Loimaan lukion urheilulinjalla voit lukea osan valmennukseen käyttämästäsi ajasta lukion kursseiksi. Valmennus sijoitetaan lukujärjestykseesi aamun oppitunneille.

Valmennukseksi lasketaan piirin- tai suomenmestaruustasoinen urheiluharrastus. Urheilijalla tulee olla oma lajilisenssi sekä valmentaja, joka vastaa nuoren harjoittelusta. Valmentaja ja nuori yhdessä säännöllisesti raportoivat valmennuksesta lukiolle. Opiskelija voi näin suorittaa enintään seitsemän kurssia.

Sinäkö ensimmäinen maailmanmestari!?

Urheilulinjamme opiskelijat ovat saavuttaneet mm. Suomen mestaruuksia ja -mitaleja, maajoukkue-edustuksia sekä piirin ja alueiden mestaruuksia.

Urheilulinjallamme joukkuelajeista ovat tällä hetkellä edustettuna jalkapallo,lentopallo, koripallo, pesäpallo ja jääkiekko. Linjan yksilöurheilijat kilpailevat mm. uinnissa, ampumahiihdossa, hiihdossa, tanssissa, yleisurheilussa, golfissa, esteratsastuksessa ja kouluratsastuksessa.

Järjestelyt

Lukion kurssiksi laskettavan urheiluvalmentautumisen tulee tapahtua lukujärjestyksessä sille varattuna aikana (yleensä aamun ensimmäiset lukujärjestystunnit palkilla 1 tai palkilla 2).

Kunkin urheilukurssin suorittamisen aikana valmennuksesta on pidettävä pöytäkirjaa, josta käy ilmi valmennuksen aika ja aihe. Valmiita pöytäkirjapohjia voi printata lukion www-sivulta kohdasta lomakkeet. Yksilö- ja ryhmävalmennukselle on omat pöytäkirjapohjansa.

Normaaleja seuraharjoituksia ei lasketa tässä tarkoitetuksi valmentautumiseksi. Lähtökohtana on, että tällä järjestelyllä mahdollistetaan nuoren harjoitteleminen kahdesti päivässä.

Lukio ei vastaa urheiluvalmennuksen kustannuksista. Urheiluvalmentautumiskurssit eivät korvaa lukion pakollisia liikunnan kursseja. Urheiluvalmentautumisen kurssit ovat koulukohtaisia soveltavia kursseja.

Linjalle hakeminen

Urheililinjalle haetaan yhteishaussa. Hakukoodi on Loimaan lukion yleinen hakukoodi 0563 ja linjan lisäkoodi 800. Varsinaista pääsykoetta ei ole.

Linjalle hakeneiden tulee toimittaa lukiolle valmennustaan ja urheilullisia tavoitteitaan koskevat tiedot, esimerkiksi tiedot valmennuksen järjestelyistä ja lajikohtaisesta menestyksestä.

Tiedot toimitetaan asiaa varten laaditulla lomakkeella. Lähetämme linjalle yhteishaussa hakeneille postitse tarvittavat lomakkeet ja ohjeet niiden täyttämisestä.