Kuntayhtymäjohtaja tiedottaa

Korona ja Novida
Tämän hetken tiedon mukaan koko Novidassa palataan normaaliin opetukseen maanantaista 29.3. alkaen eikä mitkään ryhmät tai oppiaineet jatka edes osittaisessa etäopetuksessa. Mikäli AVI, sairaanhoitopiiri tai paikallinen terveysviranomainen toisin päättää tai suosittelee, tiedotetaan Novidan opetuksen jatkumisesta viipymättä opiskelijoille, huoltajille ja henkilökunnalle. Lisätietoja antaa kuntayhtymäjohtaja puh. 040 900 8450.

Yhtymähallitus
Kokoontuu tiistaina 23.3.

VTV:n ja OKM:n selvitykset reformista ja koronaepidemian vaikutuksista lukioon ja ammatilliseen koulutukseen
Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV ja OKM julkaisivat viime viikolla laajat selvitykset ammatillisen koulutuksen reformin toteutumisesta ja koronaepidemian vaikutuksista. Tiivis yhteenveto raporteista löytyy tästä.

Työelämän korkeakoulut – ammattikorkeakoulut Suomessa
Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ARENE teetti selvityksen ammattikorkeakoulujen työelämävaikutuksista. Kyselyyn vastasivat mm. kuntien elinkeinojohtajat ja yritysten edustajat. Raportti on luettavissa osoitteesta http://www.arene.fi/julkaisut/tyoelaman-korkeakoulu-ammattikorkeakoulut-suomessa-raportti/

Talous- ja hallintojohtaja tiedottaa

Terveystalo Loimaa muuttaa
Työterveyshuollosta vastaava Loimaan Terveystalo muuttaa Prisman liikekeskuksen tiloihin. Muuton vuoksi Terveystalo on suljettuna 30.-31.3. Terveystalo avaa ovensa 1.4. osoitteessa Aleksis Kiven Katu 5. Uusissa tiloissa toimi aiemmin Hankkija/Agrimarket, tilat ovat LähiTapiolan ja Kalustetukun välissä. Kulku Terveystaloon Prismakeskuksen nurkasta tai Prisman pullonpalautusautomaatin vierestä.
Lue tästä Terveystalon tiedote asiasta.

Rehtorit ja apulaisrehtorit tiedottavat

Esimiesorganisaatioon muutoksia syksyllä 2021
Novidan ammattiopiston lähiesimiesorganisaatio saa syksystä lähtien lisävoimia. Koulutuspäälliköistä Aleksi Lehikoinen ja Paula Kairinen ovat tällä hetkellä toimineet osa-aikaisina koulutuspäällikköinä ja 1.8.2021 lähtien he ovat kokoaikaisia koulutuspäälliköitä 31.7.2023 saakka. Paula Kairiselle tulee kuulumaan Liedon toimipaikan lisäksi Uudenkaupungin liiketoiminnan ala sekä Valma -koulutus. Aleksi Lehikoiselle kuuluvat alat ovat nykyisten logistiikan, auto- ja kone ja tuotantotekniikan alojen lisäksi rakennus- ja sähköalat. Suvi Laurikkalalle kuuluvat alat ovat jatkossa sosiaali- ja terveys-, ravintola- ja catering-, prosessi- sekä tuleva elintarvikeala. Lisäksi Suville kuuluu yhteisten tutkintojen vastuu Uudessakaupungissa.

Loimaan toimipaikkaan tullaan rekrytoimaan yksi henkilö lisää hoitaman määräaikaista osa-aikaista koulutuspäällikön tehtäviä. Loimaan osalta koulutuspäälliköiden vastuualat eivät ole vielä varmistuneet. Lisätietoa asiasta antavat koulutuspäälliköt ja rehtorit.

Yleisiä tiedotteita

Seutu AIKO –hankkeen kuulumisia
Novida on solminut yhteistyösopimukset Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulujen kanssa. Yhteistyö antaa Novidan opiskelijoille mahdollisuuden opiskella ammattikorkeakoulujen johdanto-opintoja, avoimen ammattikorkeakoulun opintoja sekä tutustumisopintoja. Ammattikorkeakouluyhteistyö edesauttaa opiskelijoiden siirtymistä toiselta asteella ammattikorkeakouluopintoihin. Lue juttu Amk-yhteistyöstä Novidan blogista.

Yhtymähallituksen 23.3.2021 kokouksen esityslista
Kokouksen esityslista on henkilökunnan luettavissa intranetissä kohdassa kokouslistat Talous ja hallinto/Yhtymähallituksen esityslistat.